Verbouw boerderij

Boerderij verbouwen 

Je ziet het al helemaal voor je. Koffie drinken in de ochtendzon met uitzicht over de landerijen. Heerlijk! Maar het dak heeft z’n beste tijd wel gehad, en er gaat toch wel heel veel warmte verloren. Wij kunnen je helpen je boerderij ‘naar nu’ te trekken en te voorzien van de moderne gemakken. Ben je bang dat de boerderij z’n authentieke karakter verliest? Geen zorgen! In dat geval schakelen we een architect in die daar alles van af weet. Meer weten? 

Dit levert het jou op

Z

Verduurzamen met behoud van karakter 

Z

Je krijgt een realistische richtprijs, omdat we ervaring hebben met het verbouwen van boerderijen.  

Z

Je krijgt vooraf een planningsoverzicht, zodat duidelijk is wanneer er wat gebeurt.

Klik op de foto om meer projectfoto's te zien

v

Het resultaat is prachtig
en we wonen er met veel plezier

Korte lijnen, overleg wanneer nodig en ook goede tips als tijdens het werk blijkt dat het op een andere manier toch beter en/of mooier is. Het huis is super netjes gebouwd met mooie materialen. Het was best wel een bouwkundige uitdaging want ons huis is voor een deel in de grond gebouwd. 

John en Margje

Een aantal mogelijkheden

 • Aanbouw hout, metaal of gemetseld
 • Dakkapel plaatsen of renoveren
 • Keukenrenovatie
 • Badkamerrenovatie
 • WC renovatie
 • Herindeling woning
 • Dakrenovatie
 • Schoorsteen renovatie
 • Kozijnen vervangen kunststof of hout
 • Zolder verbouwing
 • Tuindeuren of schuifpui plaatsen

  Hoe het werkt

  Plan een gratis adviesgesprek in. Ondertussen mag je afbeeldingen verzamelen, zodat ik een goed beeld krijg van jouw wensen. Ook mag je nadenken over het budget om je woning te verbouwen. Heb je al een tekening van een architect? Dan bekijk ik deze ook graag tijdens het gesprek. 

  Na het gesprek maak ik een offerte en een planningsoverzicht, zodat je meteen weet waar je aan toe bent. Tijdens het project neem ik je zoveel mogelijk werk uit handen. Zelfs een schoonmaakteam is een optie. We bespreken tussentijds hoe het project verloopt en waar we bij kunnen sturen. 

  Veelgestelde vragen

  Kan ik mijn boerderij verduurzamen met behoud van de authentieke sfeerelementen?

  Ja dat kan. Verduurzamen betekent niet dat de sfeer modern moet worden. Er zijn diverse maatregelen om een boerderij duurzamer te maken, zonder in te leveren op authentieke sfeerelementen. Denk aan het luchtdicht maken van naden en kieren, een dakrenovatie en het isoleren van de vloer en muren. Op aanvraag kunnen we hiervoor een architect inschakelen voor een professioneel advies. Vooraf aan de verbouwing lopen we samen met een architect door het huis, hij of zij noteert wat behouden moet blijven. Zo weet jij vooraf precies wat er gaat gebeuren.   

  Architect is op aanvraag, niet standaard. Bouwbegeleiding is een optie. Voordeel beide kanten weten wat er gaat gebeuren. Een neutraal persoon.

  Hoe zit het met eventuele vergunningen?

  Dit mag je zelf regelen of door onze architect uit handen laten nemen, zodat jij je hier niet druk over hoeft te maken.  

  Hoelang duurt een grote verbouwing?

  Dit is afhankelijk van de omvang van de verbouwing. We maken vooraf een planningsoverzicht, zodat je weet wat er gaat gebeuren en wanneer. 

  Veel bouwbedrijven geven een te lage prijs en komen later met bijkomende kosten, hoe kan ik dit voorkomen?

  Dat is inderdaad heel vervelend, omdat de prijs dan in eerste instantie aantrekkelijk lijkt. Wij geven liever realistische prijzen, zodat je weet waar je aan toe bent.  

  Ik weet niet of het bouwtechnisch en financieel haalbaar is om de boerderij 'naar nu' te krijgen. Geef je daar advies over?

  Ja, dan lopen we door de woning om te kijken naar jullie wensen en specifieke situatie.

  Wil jij ook je boerderij verbouwen?

  En kun je wel een paar rechterhanden gebruiken?